Pietro Ramman

 

Pianist Pietro Ramman studeerde af in 1995 aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen bij de heren Pascal Sigrist en Stephen Collins.

In 1996 begint hij totaal onverwacht zijn musicalavontuur als keyboardspeler bij "Cats" (Music Hall). Daarna werkt hij nog mee als muzikant en repetent aan verschillende produkties zoals "De Tovenaar van Oz", "Les Misérables", "The Phantom of The Opera", “Dracula”, “Kuifje” en alle Studio-100 musicals (waaronder Doornroosje en De 3 Biggetjes met K3, Sneeuwwitje, Robin Hood, …)

In 2000 wordt hij gevraagd om in Kopenhagen de Deense versie van "The Phantom of The Opera"  te helpen opstarten.

In 2003 speelt hij met veel trots de soundtrack in met het Vlaams-Radio-Orkest van de film The Aviator (met o.a. Leonardo Dicaprio) onder leiding van Howard Shore (oscarwinnaar The Lords of The Ring).

Zes jaar geleden werd hij 2e dirigent en pianist van de Succesvolle ABBA-musical “Mamma Mia” en gaat daarna op tournee voor 1 jaar met “Cats” doorheen Nederland. Gevolgd door de succesvolle Studio100-musical “Daens” (met Lucas Van Den Eynde, Jo De Meyere en Free Souffriau).

Pietro was muzikaal leider (en dirigent/arrangeur) van:
West End Story”, een 4-jaar durende tournee met Hans-Peter Janssens, An Lauwereins en Hilde Norga
Edith en Simone” met Ann van den Broeck als Edith Piaf, Chris Bus en Carry Goossens.
In ’t Witte Paard”, de ‘foute’ operette met Chris van den Durpel en Frank Focketyn.
“Grease”, met de Romeo’s en Sasha Rosen.
“Annie”, met Marijn Devalck, Daisy Thys en Ann van den Broeck.Vorig jaar tourde hij nog als pianist / 2e dirigent van “The Sound Of Music” (met Deborah De Ridder) door Vlaanderen en Nederland.
Pietro is net terug uit Amsterdam van de opstart van “Dr. Dolittle” (met Edwin ‘Ome Willem’ Rutten).

En nu is zijn nieuwe uitdaging Vocal4, met zijn begeleiding van een nieuw swingend, fris en eigentijds (of –zinnig) koor.

 

 

Terug naar de vorige pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

       skall.be © 2010 - 2014 • All rights reserved • Het is verboden om afbeeldingen, video- en/of muziekfragmenten of tekst te kopiëren of te gebruiken zonder schriftelijke toestemming van Vocal4