Ildiko Van Dyck

 

Ildiko Van Dyck werd geboren op 3 Augustus 1984 te Turnhout.

Via haar Hongaarse moeder kreeg ze een extra cultuur mee in haar leven.

Als kind volgde ze lessen aan de stedelijke muziekacademie van Geel waar ze eerst dwarsfluit en iets later stemvorming volgde, wat uiteindelijk is uitgegroeid naar Solozang en Vocaal Ensemble. Bij het beëindigen van deze studie behaalde ze de titel van Laureaat.

 

Na haar middelbare studies koos Ildiko voor het beroep van onderwijzeres. 

Na het behalen van dit diploma startte ze aan de opleiding klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen.

Daar is ze begonnen aan haar 2e master jaar bij Mevrouw Lubov Stutchevskaja. Tijdens deze opleiding neemt Ildiko deel aan verscheidene masterclasses (John Norris, Benoit De Leersneyder, Carol Yahr, Dim!tri Yurovsky, Elisabeth Erlingsdottir,...) en grote projecten zoals de barokopera ”De Signoor in China” en de Geuzenopera die in mei dit jaar in de Vlaamse opera van Gent en de Singel (a'pen) te zien was.

Voor haar eindrecital koos Ildiko voor een programma volledig gewijd aan Hongaarse componisten.

 

Ildiko zong één van de hoofdrollen in het muzikale theaterstuk “Een lied van Zand”  met oa Vlaams musicallegende AnneMie Gils en de rol van Elsa in Goddelieve van E. Tinel. Ze speelde Katelijne in de musical Zaad van Satan en Elisabeth in de proefversie van de nieuwe musical Frankenstein. Ildiko is ook regelmatig te zien tijdens concerten, zoals het Magnificat van Vic Nees en de Gekleurde Mens, alsook als "Saffi" in de operette “Der Zigeunerbaron” (Nieuw muziektheater Brasschaat) die in verschillende Antwerpse zalen speelde. Ook stond ze haar mannetje in "Artaserse", een barokopera van J. Christiaan Bach waarin ze de titelrol vertolkte.

Verder vormt ze met Kris Van Cauwenberg een veelgevraagd duo voor het opluisteren van trouwmissen en uitvaarten en is ze vast lid van het zangkwartet “Vocal4”

 

Naast haar studie geeft Ildiko vele zanglessen. Zo geeft ze les aan de academie van Deurne en Ekeren, de musicalgroep Lola Blau en gaf ze vroeger zangles aan het Classic for kids-koor en musicalgroep “Wysiwyg”.

Ildiko heeft de kinderen van de musical “Annie” vocaal gecoacht en heeft ze tevens  zelf meegespeeld in de musical. “The sound of Music” kinderen hebben ook van haar zangles gekregen zowel in België als in Nederland.

Terug naar de vorige pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

       skall.be © 2010 - 2014 • All rights reserved • Het is verboden om afbeeldingen, video- en/of muziekfragmenten of tekst te kopiëren of te gebruiken zonder schriftelijke toestemming van Vocal4