Bart Vandekerkhove

 

Bart, geboren te Roeselare in 1970, startte zijn muzikale loopbaan in de koren van het Klein Seminarie en Sint-Michielsparochie in Roeselare en Die Boose uit Izegem.

Hij studeerde aan de muziekacademies van Izegem (stadsmedaille op het eindexamen voordracht – o.l.v. Veerle De Poorter in 1996) en Leuven (grote onderscheiding op het eindexamen Lyrische Kunst o.l.v. Bart De Kegel).
Bij de zangstudies kreeg hij de steun van o.a. Mevr. H. Tondeleir, Hilde Coppé , Lieven Termont en Bart De Kegel.

Als cross-over artiest zingt hij met “Vocal4” gospel-en popliederen. Hij is freelance zanger bij Ex Tempore (olv Florian Heyerick) en één van de backing vocals bij The Golden Symphonic Orchestra, het huisorkest van Helmut Lotti.
In die hoedanigheid mocht hij backings verzorgen van o.a.: The Supremes, Montserrat Caballé, Paul Michiels, Barbara Dex, Lisa Del Bo en tal van andere artiesten in binnen-en buitenland.

Tot eind 2010 maakte Bart deel uit van De Bob Boon Singers.

Met ‘The Dusk Swing Collective’ (olv Tijn Huylebroek), zingt hij crooners en easy listening muziek, geruggesteund door een 25-koppige big band.

Met Gezelle Gezongen keert Bart terug naar zijn roots, het zingen ‘pur sang’.

 

 

Terug naar de vorige pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

        skall.be © 2010 - 2014 • All rights reserved • Het is verboden om afbeeldingen, video- en/of muziekfragmenten of tekst te kopiëren of te gebruiken zonder schriftelijke toestemming van Vocal4